AGD HATAY’DAN ONLİNE HATİM VE VEFA GECESİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AGD HATAY’DAN ONLİNE HATİM VE VEFA GECESİ
Abone ol

Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şubesi, pandemi sürecinde Milli Görüş camiası içerisinde vefat eden dava büyükleri ve sağlıkçılar için online olarak Hatim programı ve vefa gecesi düzenledi.

Hatay Şubesi olarak 55 hatimin okunduğu ve duasının yapıldığı programa, AGD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Altay, AGD Bölge Başkanı Serkan Bulut, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, ilçe başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

Yayladağı İlçe Temsilcisi Şemsettin Ateş Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda AGD Hatay Şube Başkanı Mehmet Harputluoğlu kısa bir açılış konuşması yaparak, “Böyle bir gecede yaşamlarıyla bizleri bir araya getiren büyüklerimizin aramızdan ayrıldıktan sonra da yeniden bir araya gelmemize vesile olmaları büyüklüklerinin, bereketlerinin bir tezahürüdür. Rabbim cennetinde bizleri tekrar buluştursun, hepsine Rahmetiyle muamele eylesin. Hatim programı organizesinde emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

AGD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Altay da bir konuşma yaparak,”Hatay Şubemizin yaptığı bu vefa hayırlı ümmet olmamızı gösteriyoruz. Ahirete irtihal etmiş kardeşlerimize rabbimizden rahmet diliyoruz. Rabbim onları şehitlerden yazacağını ümit ediyoruz.

Rabbim bizleri bu musibetten kurtarsın diye dua ediyoruz. Yeniden kucaklaştığımız, böyle uzaktan değil de bir arada nice güzel çalışmaları yapmayı nasip etsin.

Hayatımızı özetleyen ‘bunları yaparsak kurtuluşa erişeceğimiz’ bir hadisi şerif nakletmek istiyorum. Efendimiz (Sav) buyuruyor ki; Bir mümin bu dört şeyi yaparsa kurtuluşa ermiştir.

Birincisi, ‘İman ettikten sonra temizliğe dikkat etmek’; maddi manevi olarak temiz olmamız isteniyor. Zaten baktığımızda ibadetlerin ön şartına temizliği görürüz.

İkinci şart, ‘Güzel ahlak’; Ahlak deyince aklımıza iki şey gelmesi lazım ‘sözlerimiz ve davranışlarımız’ bu söz ve davranışlar Allah’ın emirlerine uygun olursa güzel ahlak ortaya çıkar.

Üçüncüsü, ‘İbadet’; ibadetleri biliyorsunuz onları mutlaka yerine getirmek ve bunları Allah’ın rızası için yapmak.

Dördüncüsü; ‘Cihad’; Tüm yapmamız gerekenlerin devamlılığı için Cihad, yani temelinde niçin yaratıldığımızın bilinmesi bilinci ile yaşamaktır” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Hafız Sadık Gökmen Hoca, okunan hatimlerin duasını yaparak program sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Memur, sözleşmeli personel ve emeklilerin enflasyon zammı belli olduÖnceki Haber

Memur, sözleşmeli personel ve emeklileri...

Emniyet, WhatsApp mesajını örnek gösterip uyarıda bulunduSonraki Haber

Emniyet, WhatsApp mesajını örnek gösteri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar