ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDEN TARİHİ GÜNDE TARİHİ HATA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDEN TARİHİ GÜNDE TARİHİ HATA
Abone ol

Açıköğretim Fakültesi Milli Mücadelede İlk Kurşunun sıkıldığı günün 102. yıl dönümü olan 19 Aralık 2020 cumartesi günü gerçekleştirdiği sınavda bir skandala imza attı.

Konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu 19 Aralık 2020 günü yapılan sınavda inkılap tarihi bölümünün 19. sorusunda "Mondros Mütarekesinden sonra işgallere karşı ilk direnişin başladığı yer aşağılardakinden hangisidir?" sorusunun cevap seçenekleri arasında Dörtyol'un yer almadığını belirtti ve sorunun geçersiz sayılmasını isteyeceklerini ifade ettiler.

Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Cemiyet Başkanı Sedat İskenderoğlu; "Mazisi şan ve şerefle dolu Türk milletinin bağımsızlık şiarının önemli bir göstergesi olan Milli Mücadele'de ilk kurşunun 19 Arılık 1918 tarihinde Hatay İlinin Dörtyol İlçesi Karakese Köyünde atıldığı 1992 yılında Genel Kurmay Başkanlığınca tescil edilmiştir. 102 yıl önce yaşanmış, 28 yıl önce Genel Kurmay Başkanlığınca teyit edilmiş, 2007 yılından bu güne 13 yıldır yerel bir bayram olarak kutlanan, 2012 yılından bu güne kadar 8 yıldır adına festivaller düzenlenen İlk Kurşun gerçeği ülkemizin güzide eğitim kurumlarından Anadolu Üniversitemizin Açıköğretim Fakültesi tarafından maalesef henüz bilinmemektedir. Talihsiz bir tesadüfle 19 Aralık 2020 cumartesi günü milli mücadelede ilk kurşunun atılışının 102, yıl dönümünde yapılan sınavda inkılap tarihi soru kitapçığının 19. sorusunda "Mondros Mütarekesinden sonra işgallere karşı ilk direnişin başladığı yer aşağılardakinden hangisidir?"  sorusunun altındaki cevap seçenekleri; A) Urfa/Şanlıurfa  B) Hatay/ İskenderun C) Adana D) Antep/Gaziantep E)Maraş/Kahramanmaraş şeklinde sıralanmıştır. Anadolu Üniversitesinin bu tarihi günde yaptığı bu tarihi hata kabul edilebilir değildir. Sorunun iptal edilmesi yönünde ilgili üniversiteye önümüzdeki günlerde yazılı müracaatımızı yapacağız. Üniversite yönetiminden ve soru kitapçığını hazırlayan heyetten konuya ait kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama ve bir özür bekliyoruz. " dedi.

Haber: Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatay İl Sağlık Müdürü ve Devlet Hastanesi Başhekimi Kovid-19'a YakalandıÖnceki Haber

Hatay İl Sağlık Müdürü ve Devlet Hastane...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ,Hatay’daki Son Durumu AçıkladıSonraki Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ,Hatay’daki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar