MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı'dan KPSS Soru önergesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı'dan KPSS Soru önergesi
Abone ol

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a iki ayrı yazılı önerge verdi.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı 06 Eylül tarihinde yapılan KPSS'de mağdur olan adaylar için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a iki ayrı yazılı önerge verdi.

Önergenin gerekçesinde ; ''  06 Eylül 2020 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Hatay ilimizde tek merkezde yapılmasından dolayı Belen ilçe merkezinden sınav merkezinin bulunduğu Antakya ilçe merkezine kadar oluşan trafik sıkışıklığı nedeniyle yüzlerce aday sınava girememiştir. Gençlerimiz bir yıl boyunca maddi ve manevi tavizler vererek, büyük umutlarla hazırlandığı KPSS’ye, hali hazırda Hatay'da bir trafik problemi olarak karşımızda duran Belen Geçidinin trafik yoğunluğuna cevap verememesi, üstelik pandemi koşullarında trafik şartlarının daha da ağırlaşması neticesinde girememiştir. '' diyen KAŞIKÇI ,sınava giremeyen adaylar için telafi yapılıp yapılamayacağını sordu.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı önergenin devamında LGS,YGS, ve Açıköğretim Sınavları gibi ÖSYM tarafından ve denetlenen sınavların HAtay'ın diğer ilçelerinde yapılmasına rağmen KPSS sınavının niçin sadece Antakya Merkezde yapıldığını sordu.

SINAV MERKEZLERİNİ BELİRLEME ESASLARI NELERDİR?

Önergede  ÖSYM'nin sınav merkezlerini nasıl belirlediğini ve bu konuda illerin coğrafi şartlarını değerlendiren bir komisyon olup olmadığı soruldu.

İSKENDERUN NEDEN SINAV MERKEZİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMEDİ?

Hatay'da iki büyük merkezde, iki büyük üniversite ve kampüslerinin olduğunun altını çizen KAŞIKÇI, İskenderun Teknik Üniversitesi'ne evsahipliği yapan İskenderun ilçesinin sınav merkezi olarak planlanmasını istedi.

Kaşıkçı'nın verdiği önergede ayrıca 2020 KPSS'ye başvuru kaydını oluşturan ancak sınava giremeyen aday sayısı sorusu da yer aldı.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı'dan KPSS Soru önergesi

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erzin OSB'ye Yatırımcıların İlgisi ArttıÖnceki Haber

Erzin OSB'ye Yatırımcıların İlgisi Arttı

İçişleri Bakanlığı: PKK'nın sözde Amanoslar Dörtyol-İslahiye grubu sorumlusu terörist Hüseyin Acar etkisiz hale getirildiSonraki Haber

İçişleri Bakanlığı: PKK'nın sözde Amanos...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar