Milletvekili Türkoğlu Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Türkoğlu Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı
Abone ol
AK Parti MKYK Üyesi, Hatay Milletvekili Ecz. Hacı Bayram Türkoğlu, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" münasebetiyle mesaj yayımladı.

Basını demokrasinin en önemli katalizörü, kurumlar ile bireyler arasındaki bilgi akışını sağlayan en ehemmiyetli köprü olarak değerlendiren Türkoğlu; “İlkeli yayıncılık anlayışını koruyan, tarafsız ve objektif kriterler ölçeğinde bireyin özel yaşam alanını ve kişilik haklarını kollayan basınımız, vatandaşlarımızın en doğal hakkı olan zamanında, doğru, manipülasyondan uzak, eksiksiz, asparagasa dayanmayan bilgiyi edinmelerini sağlayarak toplumun ortak vicdanına ses, söz olmaktadırlar” dedi. 

Gazeteciliği fedakârlık ve sorumluluk isteyen ve zor şartlar altında icra edilen önemli bir meslek olarak değerlendiren Türkoğlu; toplumun genel kanaatlerini, taleplerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarını, bu yönleriyle toplumun işiten kulağı, gören gözü ve konuşan dili olarak nitelendirdi. 

Basının gür ve hür sesinin, ortak bir istişare zemininde sorunların çözümüne katkı sunulmasında, çoğulcu fikirlerin hayat bularak bireylerin ya da grupların kendini ifade etme imkânına kavuşmasında kılavuzluk ettiğine vurgu yapan Türkoğlu; 

“Küresel güç olma yolunda en önemli ve en güçlü silah bilgidir. Bu bilgi akışında katalizör görevi üstlenen hür, vicdanlı ve dürüst basın, sosyal bünyemizin savunma sistemi, istikbal ve ikbal savaşında muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı hedefleyen ülkemizin şüphesiz en güçlü silahıdır” dedi.

Basını bilgi işçisi olarak değerlendiren Türkoğlu; 

“Her türlü iklim ve zeminde, günün her vaktinde tüm engeller, badireler, yokuşlara rağmen görev bilinci içerisinde haber peşinde koşarak halkın doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmasında azmeden, gayret eden, fedakâr ve cefakâr basınımızı canı gönülden tebrik ve takdir ediyorum” dedi. 

Geçmişin Türkiye'sinde dokunulmaz olarak görülen, konuşulması, yazılması, hakkında yayın yapılması yasak kabul edilen pek çok şeyin, bugün toplumda ve özellikle basın kuruluşlarında özgürce tartışılabildiğine işaret eden Türkoğlu;  

“Sesi hür, sözü gür olan basın, güvenli şartlarda görevini ifa edebildikleri ölçüde demokrasimizin gelişmesi ve olgunlaşmasına, sorunların sükunet ve suhuletle çözüm noktasına kavuşmasına çok daha kalıcı ve yapıcı katkılar sunacaktır” dedi. 

Milletvekili Türkoğlu mesajını şu sözlerle tamamladı:

“İlkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir misyonu yerine getiren tüm basın mensuplarımızın, basın çalışanlarının haklarını düzenleyen 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinin 60. yıl dönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, aramızdan ayrılan gazeteci arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine de baş sağlığı diliyorum.''

HABER: Fehmi Rigan

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Keskin’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajıÖnceki Haber

Başkan Keskin’den 10 Ocak Çalışan Gazete...

Son dakika: Whatsapp'a Türkiye ve dünyadan ağır darbe!Sonraki Haber

Son dakika: Whatsapp'a Türkiye ve dünyad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar