AYM üyesi Engin Yıldırım kimdir? 'Işıklar yanıyor' paylaşımı olay oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AYM üyesi Engin Yıldırım kimdir? 'Işıklar yanıyor' paylaşımı olay oldu
Abone ol

2008’de 4 yıllık İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünü açan AYM üyesi Engin Yıldırım, aynı üniversitede dekanlık da yaptı. Dönemin Cumhurbaşkanı Gül tarafından AYM’ye üye olarak atanan Engin Yıldırım, 2015’te AYM’de başkanvekilliğine seçilmişti. 

AYM üyesi Engin Yıldırım kimdir?
9 Şubat 1966'da İstanbul'da doğan Engin Yıldırım, 1994’te Sakarya Üniversitesi, Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi ana bilim dalında Yardımcı Doçent Doktor oldu. 1997’de Doçentliğe, 2002’de de Profesörlüğe atanan Engin Yıldırım, Sakarya Üniversitesinde 2008’de ilk 4 yıllık lisans programı olan İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünü açtı. 

2003-2010 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı yapan Engin Yıldırım, çok sayıda kitap ve makale yazdı. 2010’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Anayasa Mahkemesi üyesi olarak atanan Engin Yıldırım, 19 Ekim 2015’te Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilen Engin Yıldırım, 25 Ekim 2019’da başkanvekilliği görevi sona ererken, Anayasa Mahkemesinde (AYM) üye olarak görevini sürdürdü.

‘Işıklar yanıyor’ paylaşımıyla gündem yarattı
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili yüksek mahkemenin verdiği 'yeniden yargılama' kararını tanımamasına ‘Işıklar yanıyor’ paylaşımıyla tepki gösteren Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım’ın paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.

Yaptığı paylaşımın ardından açıklama yapan Yıldırım, ‘Işıklar yanıyor’ derken hukukun ışığını kastettiğini, başka ışıkları kastetmediğini söyledi.

ekran-resmi-2020-10-13-22-40-48.png

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu ile ilgili verdiği kararının 'yerindelik denetimi kapsamında kaldığı' gerekçesiyle, tekrardan yargılamaya yer olmadığına karar vermiş, Enis Berberoğlu'na verilen 5 sene 10 aylık hapis cezasında direnmişti. Yerel mahkemenin verdiği bu karara atıf yapan AYM Üyesi Engin Yıldırım, AYM binasının fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, ‘Işıklar yanıyor’ notunu düştü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'dan olay tweet! Darbe iması mı?Önceki Haber

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'd...

Kadir Şeker'in cezası belli oldu! Ailesinden ilk açıklama geldiSonraki Haber

Kadir Şeker'in cezası belli oldu! Ailesi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar