DGC: "1918 DE ÇIKAN KIVILCIM, 1922 DE ATEŞE DÖNÜŞMÜŞTÜR"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DGC: "1918 DE ÇIKAN KIVILCIM, 1922 DE ATEŞE DÖNÜŞMÜŞTÜR"
Abone ol
Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü yazılı bir mesaj ile kutladı.

Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti yayınladığı kutlama mesajında 19 Aralık 1918'de Çavuş Mehmet Kara tarafından sıkılan İlk Kurşunun Milli Mücadelenin ilk kıvılcımı olduğunu, kurtuluş Mücadelesinin ateşinin ise 26 Ağustos 1922 'de Dumlupınar'da yakıldığını belirtti. 
“Gün, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının mirasına sahip çıkılacağı ve ‘bağımsız Türkiye ilelebet payidar olacaktır’ direktifinin ulusal görevimiz olduğu kararlılığının sergilendiği bir gündür.” diyerek başlanılan Dörtyol Gazeteciler Cemiyetinin açıklamasında; “19 Aralık 1918'de Çavuş Mehmet Kara'nın sıktığı ilk kurşun ile kıvılcımlanan, ardından 'Ya istiklal ya ölüm' parolası ile alevlenen ve nihayetinde Başkomutanlık Meydan muharebesiyle neticelenen bağımsızlık yolunun adıdır 30 Ağustos. 
Atatürk’ün istikametini belirlediği yol, Türk milletinin sonsuza kadar izleyeceği yol olacaktır. 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'daki bu zafer, Türkiye'yi uçurumun kenarından almış, ülkemiz düşmandan arındırılmış ve mücadelenin büyük zaferle sonuçlanmasının ardından, ülkemiz yeni ufuklara ve büyük hedeflere yelken açmayı bilmiştir” denildi.
Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti tarafından yayınlanan mesajın son bölümünde ise; "30 Ağustos Zaferi’nin 99. Yıldönümünde bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve özlemle anıyoruz. Türk milletinin atalarından aldığı ilhamla, şer odaklı işbirlikçilere dün olduğu gibi, bugün ve yarında aynı kararlılıkla, aynı mücadeleyi göstereceğine, Atatürk İlke ve inkılaplarına sonuna kadar bağlı kalacağına inanıyor, 30 Ağustos Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nü kutluyoruz" denildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU’NUN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJIÖnceki Haber

MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU’NUN 30 AĞUSTOS ZAF...

BAŞKAN FATİH TOSYALI'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJISonraki Haber

BAŞKAN FATİH TOSYALI'DAN 30 AĞUSTOS ZAF...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar