DÖRTYOL DOĞA VE ÇEVRE KORUMA PLATFORMU OLUŞTURULDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DÖRTYOL DOĞA VE ÇEVRE KORUMA PLATFORMU OLUŞTURULDU
Abone ol
Kuzuculu Mahallesi Bülke Mevkiinde yapılmak istenen alçı grafit ocağına karşı bir araya gelen Dörtyol’daki Sivil Toplum kuruluşları, Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu oluşturdu.

Önceki gün Kuzuculu Mahallesinde bir araya gelen Dörtyol'daki sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu Kuzuculu Mahallesi Bülke mevkiinde yapılmak istenen alçı ve grafit ocağı ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak, çevrenin korunması adına izlenmesi gereken yol haritasını belirledi.

Toplantı sonrasında Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu bileşenlerinden Ülküocakları Dörtyol Şubesi bir açıklama yapılarak ; “Alçı ve Grafit Ocağına Karşıyız ! İlk toplantısını Dörtyol Ticaret Odasında, ikinci toplantısını Kuzuculu meydanında yaptığımız birlik ve beraberliğin ve Dörtyol'un çıkarlarının ön planda olduğu, adına "Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu" dediğimiz ilçemizin neredeyse tüm sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı bir birlikteliğe imza attık. Aslında daha süreç yeni başladı ama biz şimdiden kazandık. Çünkü hiçbir siyasi fikir, dünya görüşü farklılıkları gözetmeksizin tamamen doğa için, insan için ve Dörtyol için bir araya gelmiştik.

Tüm katılımcıların bu konudaki görüşü aynı idi. İnsan sağlığına, hayvan sağlığına ve bitki sağlığına zarar verecek bir maden ocağı ilçemizin Kuzuculu Mahallesi'ne yakın bir mesafeye kurulacaktı. Yani geleceğimiz söz konusu idi. Uçuşan tozları soluyacak olan canlılar, akan kireç artıklarının sulamaya vereceği zarar, kesilecek olan ağaçlar, çıkarılan malzemenin her gün kamyonlarla şehrin içinden taşınacak olması ve sayamadığım daha neler neler...

Ülkemizde yaşanan orman yangınlarını çok büyük üzüntü ile seyrediyoruz. Yanan her ağaç, her canlı canımızdan can alıyor sanki. Sürekli kendimize elimizden ne gelir acaba diye soruyoruz. İşte ilçemizde de bu ağaçlar, bu canlılar yok olmasın diye elimizden gelen şeyler var. Beraber bir tavır koymak!

Toplantılarda güzel kararlar alıyoruz. İnşallah ortak paydada verilen kararlara nizami şekilde uyacağız ve ilçemizi tertemiz tutmak adına, geleceğimiz adına elimizden geleni yapacağız.

Tüm hemşerilerimizden ricamız ilçemiz Dörtyol adına bir olmak, birlik olmak ve herşeyden önce sağlığımızı korumak.” denildi.

Önümüzdeki günlerde Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu açık alçı ve grafit ocağına neden karşı olduklarına dair kapsamlı bir açıklamada bulunacak.

​​​​​​. 

​​​​​​. 

​​​​​​. 

​​​​​​. 

​​​​​​. 

Kaynak:Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TOSYALI HOLDİNG 100.000 FİDAN DİKİYOR!Önceki Haber

TOSYALI HOLDİNG 100.000 FİDAN DİKİYOR!

ALÇI VE GRAFİT OCAĞINA NEDEN KARŞI OLDUKLARINI AÇIKLADISonraki Haber

ALÇI VE GRAFİT OCAĞINA NEDEN KARŞI OLDUK...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar