DÖRTYOL’UN TARİH - KÜLTÜR ELÇİSİ KADİR ASLAN “YÖRESEL DÖRTYOL YEMEKLERİ” KİTABINI TANITTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DÖRTYOL’UN TARİH - KÜLTÜR ELÇİSİ KADİR ASLAN “YÖRESEL DÖRTYOL YEMEKLERİ” KİTABINI TANITTI
Abone ol
Emekli Eğitimci, Araştırmacı Yazar Kadir Aslan, 150 yıllık geçmişe sahip Dörtyol’un yemek çeşitleri kitabını hazırlayarak dev bir eseri kitap haline getirdi. Emekli Araştırmacı Yazar Kadir Aslan, 3 yılık bir özveri ve çalışma sonucu 300 sayfadan oluşan “YÖRESEL DÖRTYOL YEMEKLERİ” adını verdiği kitabın tanıtımını düzenlediği imza günü ile tanıttı. Milli Mücadelede İlk Kurşunun Dörtyol’da atıldığının tescillenmesinde büyük pay sahibi olan ve Dörtyol’un tarihi, kültürü adına; Milli Mücadelede İlk Kurşun, Atatürk Dörtyol’da, Dörtyol’da Çocuk Oyunları, Ahıska’dan Anadolu’ya gibi birçok kitabı yayınlanan Emekli Eğitimci, Araştırmacı Yazar Kadir Aslan yeni eseri Dörtyol Yemeklerini kitaplaştırarak ölümsüz kültür hizmeti olarak haline getirdi.

Dörtyol Atatürk parkı düğün salonunda düzenlenen “YÖRESEL DÖRTYOL YEMEKLERİ” kitabının tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Fadıl Keskin, AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Osman Görgen, MHP İlçe Başkanı İlyas Berik, şairler, yazarlar ve davetliler katıldı.

Tanıtım toplantısı emekli edebiyat öğretmeni Yaşar Biçer’in sunumu ile başladı. Biçer, Dörtyol’la ilgili ve araştırmacı yazar Kadir Aslan’ın çalışmaları ile kişiliği hakkında bilgiler verdi.

Kitabın yazarı emekli eğitimci, araştırmacı yazar Kadir Aslan kitabının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada; Türkiye ve dünya’da yemek kültürüne ilginin artmasıyla, televizyonlar ve basında yemek programları, lezzet mutfağı, gelinler yarışıyor, yemeğin serüveni, yöresel tatlar, sokak yemekleri, şehirler yarışıyor, Ayşe mutfakta gibi yemek yarışmaları yapılmaktadır.

Adana, Gaziantep, Hatay gibi Gastronomi şehirleri arasında yemek patenti alma yarışmaları başladı. İstanbul’da yapılan şehirlerin turizm fuarlarında yemekler en önemli tanıtıcı öğeler olmakta ve halkın yoğun ilgisini çekmektedir. Her şehir kendi yemek kitabını hazırlayıp yayınlamaktadır.

İşte bu sebeplerden dolayı; 150 yıllık geçmişe sahip DÖRTYOL’un yemek kitabı neden olmasın ve 3 yılda ailecek, eş dostların fikir ve yardımlarıyla bu kitabı hazırladık.  Bu yemek kitabının diğer yemek kitaplarından farkı ilave bilgilerle hazırladık.

Kitabın içerisinde 120 ana yemek, Salatalar, Cacıklar, Turşular, Tatlılar, İçecekler, Ekşiler, Hoşaflar, Şerbetler, Reçeller, Salça ve Yağlar yer almakta.

Ayrıca kitabın baş tarafında Dörtyol’da yemek kültürü ile ilgili bilgi verici önemli konuların anlatıldığı yazılar ve fotoğraflar yer almaktadır.

“Yöresel Dörtyol Yemekleri” kitabında ayrıca yemekle ilgili atasözleri, bilmeceler, maniler, şiirler, fıkralarla süslenerek okuyuculara sunulmaktadır.”

Yöresel Dörtyol Yemekleri kitabının bir yayınevi tarafından basımının gerçekleştirildiğini belirten Yazar Kadir Aslan; “kitabımızı görenler çok güzel bulduklarını söyleyerek kitap siparişleri veriyorlar. Dörtyol’a güzel bir kitap kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yurt dışında yaşayan Dörtyol’lular bizlere ulaşarak sipariş vermekteler. İnanıyorum ki bu yemek kitabına ilginin görülüp beğenildikten sonra daha da artacağına inanıyorum. Bu eserimin tanıtımı için düzenlemiş olduğum toplantı katılarak mutluluk ve heyecanımı paylaşan, kitabın hazırlanma aşamasında emek verenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Büyük boy, renkli, ciltli olarak kuşe kağıt baskılı “Yöresel Dörtyol Yemekleri” kitabının yayın evi tarafından tanesi 250 lira ücret karşılığında satışının gerçekleştirildiği. Ayrıca, bu eşsiz esere sahip olmak,  içerisinde başta Dörtyol’a özgü ve ilçede bilinen yemek çeşitlerini gelecek kuşaklara tarif ve yapılışı ile aktarmak isteyenlerin kitabın yazarı KADİR ASLAN’a 0539 297 98 88 nolu  telefondan da ulaşarak  kitap siparişi  verilebileceği kaydedildi.

Kaynak:İlkkurşun Gazetesi Dörtyol

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık Bakanlığı işçi alımı İşkur başvuruları başladı mı?Önceki Haber

Sağlık Bakanlığı işçi alımı İşkur başvur...

DÖRTYOL'DA DEPOYA YAPILAN BASKINDA KAÇAK TÜTÜN ÜRÜNLERİ ELE GEÇİRİLDİSonraki Haber

DÖRTYOL'DA DEPOYA YAPILAN BASKINDA KAÇAK...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar