Hatay’ın Anavatana Katılışının 81’inci Yılı Kutlu Olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatay’ın Anavatana Katılışının 81’inci Yılı Kutlu Olsun
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın anavatana katılışının 81’inci yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.Başkan Savaş mesajında, “Hatay için 23 Temmuz yeniden doğuşun günüdür. Ana vatanımızın sıcaklığına ve kudretli topraklarına katılışımızın 81’inci yılını ilk günkü coşku ve heyecanla karşılıyoruz. Çünkü biliyoruz ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu toprakları şahsi meselesi olarak nitelendirdi ve öz yurdumuza kavuşmamız için büyük bir çaba sarf etti. Bizler bu çabaya layık olabilmek için her gün daha fazla çalışmalıyız. Şehrimizi geleceğe taşırken o günlerde verilen milli mücadelenin ruhunu ve inancını yüreğimizde taşımalı ve çalışmalarımıza bu duygularla yön vermeliyiz. Sporda, sanatta, bilimde yani yaşamın her alanında mücadele ruhumuzu diri tutmalı ve Ulu Önder Atatürk’ün izinden hiçbir zaman ayrılmamalıyız” ifadelerine yer verdi.
Hatay'ın anavatana katılışının 81'inci yılı
Hatay’ın anavatana katılışının 81’inci yılı

Türk yurdu düşman elinde kalmaz

Ana vatana katılışın Hataylılar için büyük bir gurur olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, “’Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz’ diyerek Hatay’ın öz yurduna kavuşması için canla başla mücadele veren başta Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Tayfur Sökmen, Abdurrahman Melek, Abdülgani Türkmen ve tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Bu şehir size hep minnettar kalacak” dedi.
Hatay'ın anavatana katılışının 81'inci yılı
Hatay’ın anavatana katılışının 81’inci yılı
      

Savaşla değil diplomasiyle

Hatay, I. Dünya Savaşı sonrasının çözümlenemeyen sorunlarından biriydi. 1516 yılında Osmanlı egemenliğine giren Hatay, stratejik anlamda oldukça önemliydi. Savaştan sonra hakimiyet, Türklerin elinden çıktı. Ancak Türkiye, Hatay’ı anavatana katmak için büyük çaba gösterdi. Üstelik Hatay savaşla değil, tamamen diplomatik başarı ile yeniden topraklarımıza katıldı.

1939’da Türkiye’ye katıldı

Hatay’ın yeniden Türkiye’ye katılma süreci 5 Temmuz 1938’de başladı. Hatay Millet Meclisi, 29 Haziran 1939’da oy birliği ile Türkiye’ye katılma kararı aldı. 23 Temmuz 1939’da Pazar günü saat 11.40’ta yapılan Anavatana katılış töreninde, Antakya’da kışladan Fransız bayrağı indirilerek Türk Bayrağı çekildi. Böylece, Türkiye’nin 67’nci Vilayeti kurulmuş oldu.

Hatay'ın anavatana katılışının 81'inci yılı
Hatay’ın anavatana katılışının 81’inci yılı

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Amanos Dağlarına Çay DikiliyorÖnceki Haber

Amanos Dağlarına Çay Dikiliyor

Başkan Yılmaz Hatay'ın Anavatana Katılışının 81. Yıl Dönümü KutladıSonraki Haber

Başkan Yılmaz Hatay'ın Anavatana Katılış...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar