MHP’li Kaşıkçı: Hatay Büyükşehir Belediyesi deprem konusunda ciddiyetsiz bir tutum sergiliyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP’li Kaşıkçı: Hatay Büyükşehir Belediyesi deprem konusunda ciddiyetsiz bir tutum sergiliyor!
Abone ol
Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hatay Büyükşehir Belediyesinin deprem konusunda ciddiyetsiz bir tutum sergilediğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Deprem konusunun Hatay’ın en büyük gündemi olduğunu söyleyen Kaşıkçı, “Afad’ın yayınlamış olduğu deprem ısı haritası, Hatay’ın ne kadar kritik bir konuma sahip olduğunu gösteriyor.” dedi.
Kendisinin aynı zamanda bir inşaat mühendisi olduğunu söyleyen Kaşıkçı, “Milletvekili olduğumdan beri afetler öncesi yapılabilecek çalışmalara başladık ve vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirerek üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalıştık.” dedi.
“Afetlerle ilgili alınacak tüm tedbirler siyaset üstü bir noktadan değerlendirilmelidir.”
Deprem konusunda yerel yönetimlere düşen sorumlulukların oldukça fazla olduğunu belirten Kaşıkçı, “Afetler, ülkemizin bir gerçeği ve afetlerle ilgili alınacak tüm tedbirler siyaset üstü bir noktadan değerlendirilmelidir. Ancak ne yazık ki Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanları ile ilgili yapıcı olarak ortaya sunduğum tüm öneriler tepkiyle karşılandı.” dedi.

Tüm doğal afetlerde itfaiye çalışanlarının bir şehir için ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Kaşıkçı, “Hatay’da itfaiye araç ve çalışanlarının kapasitesini öğrenmek istediğimizde, ne İtfaiye Daire Başkanı’ndan, ne de Büyükşehir Belediyesi’nde ilgili kişilerden bir geri dönüş alamadık.” dedi.
“Büyükşehir ciddiyetsiz bir tutum sergilemiştir.”
Geçtiğimiz hafta Hatay’da depremle ilgili alınması gereken önlemler ile ilgili bir toplantı düzenlendiğini söyleyen Kaşıkçı, “Toplantıda; afetlerden birinci derecede sorumlu olan bir kurumun konuya tümüyle hakim biri tarafından temsil edilmesi gerekirken, Büyükşehir Belediyesi kendilerini temsilen konuyla hiçbir alakası olmayan bir kişiyi göndermiştir. Ne yazık ki Büyükşehir Belediyesi toplantıya bu arkadaşımızı göndererek ciddiyetsiz bir tutum sergilemiştir. Böylesine önemli bir konuda Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin olaya daha büyük bir ciddiyetle yaklaşmasını bekliyorum” dedi.
“Veteriner Hekimin Toplantıya katılması kendisini de zor durumda bırakır.”
Toplantıya katılan kişinin bir veteriner hekim olduğunu ifade etmesinin ardından çeşitli çevreler ve yayın gruplarının sözlerini bağlamından kopararak konuyu çarpıttığını ifade eden Kaşıkçı, “Bu arkadaşımız, toplantıya başkanlık eden Sayın Valimizin Büyükşehirin depremle ilgili çalışmalarını içeren sorularını yanıtsız bırakmıştır. Dolayısıyla kendisi de zor durumda kalmıştır. Onun veteriner olduğunu söylememizdeki maksadımız, Deprem gibi hayati bir konunun uzmanı olmayan bir meslek grubunu göndermenin meseleye ne kadar ciddiyetsiz yaklaşıldığının anlaşılmasıdir. Tarımile ilgili bir toplantıya uzay mühendisinin temsilen gönderilmesi ne kadar doğrudur?” dedi.

“Profesyonelce depreme hazırlanmalıyız.”
Depremin değil, alınmayan önlemlerin öldüreceğini söyleyen Kaşıkçı, “Hatay olarak depreme hazırlıksız yakalanmamak için afetlerle ilgili kurumların daha profesyonel bir çalışma hazırlayarak, koordineli bir şekilde bu çalışmaları yürütmesini gerektiğini düşünüyorum.”dedi.

“Her meslek örgütü kendi sorumluklarını yerine getirmeli.”
Meslek örgütlerinin de belediyenin bu ciddiyetsiz tutumu karşısında bir tavır alması gerektiğini vurgulayan Kaşıkçı, “Maalesef yapılan açıklamalarda Boğaziçi Üniversitesindeki olaylar ve HDP’li bir vekil ile ilgili demeçler görüyorum. Herkes kendi işine bakmalı ve  sorumluluklarını yerine getirmelidir.  Bir an önce Hatay Deprem Master Planı’nı ortaya koymalıyız.” şeklinde konuştu.

​​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eren-8 Amanoslar Operasyonu başladıÖnceki Haber

Eren-8 Amanoslar Operasyonu başladı

Saadet Partisi Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Ceren Seda Çiçek'ten Dörtyol Gazeteciler Cemiyetini ziyaretSonraki Haber

Saadet Partisi Hatay İl Kadın Kolları Ba...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar